​Cand ceaiul a fost baut prentru prima data in China antica, s-a considerat ca acesta poseda proprietati de promovarea sanatatii, precum si ca servirea dupa cina e ca un ajutor pentru digestie, si a fost utilizat in uguente si creme de piele. Cand ceaiul a ajuns in Europa, a fost vandut de farmacisti si promovat ca o bautura tonica care a avut puterea de a vindeca durerile de stomac, maladiile de piele, dureri de cap, febra, pierderi de memorie, somnolenta si multe alte afectiuni de zi cu zi.


Pana in secolul xx, conform studiilor efectuate doar cateva dintre afirmatiile facute in numele ceaiului au fost dovedite, dar cercetarile recente din intreaga lume ne-au dat mai multe dovezi ca ceiul intr-adevar are mai multe bebeficii de sanatate. Stim ca ceaiul contine polifenoli, care au un efect antioxidant ir organism si va poate ajuta impotriva anumitor boli asociate cu varsta si bolilor degenerative. Aceste efecte antioxidante au fost comparate cu cele ale anumitor fructe si legume: un studiu ajungand la concluzia ca consumul de trei cesti de ceai pe zi este echivalentul cu mancarea a sase mere. In cazul bolilor de inima si accidentelor vascular cerebrale, rapoartele indica faptul ca ceaiul poate ajuta la reducerea inflamatiei in legatura cu aterocleroza si problemele vasculare. Polifenolii de ceai au fost, de asemenea, descoperiti ca inhiba dezvoltarea celuleor canceroase. Studiile efectuate cu animale au aratat ca flavanozii de ceai pot ajuta la protejarea impotriva cancerului de piele, cancerului pulmonar si cancerului digestic.

















Studiile efectuate intr-un numar de tari diferite indica faptul ca ceaiul este, de asemenea, util in reducerea colesterolului din sange, si se considera ca ceaiurile Puerh si Oolong sunt deosebit de benefice.


Ceaiul, de asemenea, asista la bunastarea dentara, caci componentele de polifenolici in ceai au efectul de a ajuta la reducerea formarii placii bacteriene si a bacteriilor in gura, in timp de continutul de fluor intareste smaltul dintilor si ajuta la reducerea de dezvoltare a cariilor. Ceaiul verde contine de doua ori mai mult fluor fata de ceaiul negru. In China si Japonia, pasta de dinti acum contine o anumita cantitate de extract de ceai la fabricatie.


Mai multe

Mai multe

Verificati produsele organice

c  o  m  p  a  n  y


Clubul promotiilor lunare

Ethiopia

PASSION

Ceaiul si Sanatatea