Mai multe
Mai multe
Ethiopia
c o m p a n y
Frunzele de Camellia sinensis contin un numar de produse chimice (inclusiv amino-acizi, hidrati de carbon, ioni de minerale, compusi polifenolici si cofeina), care dau ceaiului caracteristica sa in termeni de culoare si aroma. Acestea, de asemenea contin 75-80 la suta apa, care este redusa, in primele etape de uscare, la 60-70 la suta. Aprinderea sau procesul de uscare dezactiveaza enzima care produce oxidarea si reduce continutul de apa la aproximativ 3 la suta.
In timpul de oxidare, flavanolii polifenolici (catechinele) reactioneaza cu oxigenul pentru a crea un gust unic si culoare lichorii perfuzate. Aroma de ceai este extrem de complexa si mai mult de 550 de substante chimice au fost identificate in aroma ceaiului negru. Acestea includ hibrocarburi, alcooli si acizi, dintre care majoritatea sunt formate in timpul procesului de fabricatie si care adauga calitatilor lor gustului si aromei ceaiului. Cu toate acestea, gustul rezulta in principal din compusii polifenolici diferiti (de multe ori incorect numiti taninuri) fiind modificati de cofeina. Atat ceaiurile negre cat si cele verzi contin cantitati similare de polifenoli, desi cantitatile variaza de la ceai la ceai. Ceaiul verde contine flavanoizi simplu numiti catechini in timp ce Oolongsi ceaiurile negre contin flavanoizi mai complexi numiti theflavin si thearubingin. Acesti flavanoizi actioneaza in calitate de antioxidanti in organism si ajuta la combaterea impotriva efectelor "liberol radicale", care se formeaza in corpurile nosatre, ca urmare a numeroaselor forme de poluare si se crede ca ar provoca maladiile legate de varsta, cum ar fi cele de inima, si de cancer. Interesant, este faptul ca probele de la testele recente efectuate cu respect fata de 35 de tipuri de ceai diferite sugereaza ca polifenolii sunt prezenti in cantitati mai mari la altitudinele mai inalte, unde ceaiurile sunt cultivate.
Ceaiul, de asemenea, contine theanine, un amino-acid care apare rar in natura si este crezut ca acesta reduce stresul fizic si mintal si promoveaza un sentiment de bunastare si de relaxare. Este ingredientul magic care da ceaiului reputatia sa faimoasa ca o bautura care calmeaza atunci cand sunteti ingrijorat si agitat si stimuleaza cand va stagnati si aveti un nivek scazut de energie.
Continutul de cafeina din ceai actioneaza ca un stimulent usor si ajuta la cresterea activitatii sistemului digestiv si rinichilor, precum si la cresterea vigilenteti in general, imbunatatirea performantelor si combaterea oboselei. Toate tipurile ce ceai contina cafeina (cu exceptia celor rosii si de fructe), dar cantitatea de cofeina in fiecare ceasca variaza in functie de soiul tufei sau pomului, varsta frunzei sau mugurelui la colectare, cantitatea de ceai infuzata cat si tipul de oparire a acestora. Unii noi muguri si frunzele tinere au fost gasite sa contina mai multa cafeina in comparatie cu cele mai in varsta. In general, o ceasca de ceai contine intre o treime sau jumatate de cofeina, cu respect fata de o ceasca de cafea. Acele persoane care nu doresc sa bea ceai cu cofeina ar trebui sa aleaga, prin urmare, o infuzie pe baza de planta sau fructe, care este it totalitate lipsita de cofeina, natural.
Ceaiul, de asemenea, contine calciu, sinc, potasiu, mangan, vitaminele B1, B2, B6 si B12, acid folic, niacina, si pantotenat. Desi taninurile sunt prezente in ceai, acest luru nu inseamna ca ceaiul contine acid tanic, asa cum este de multe ori asumat. Taninurile de ceai sunt polifenolii plantelor astrigente care dau un gust amar sau astrigent atunci cand ceaiul este preparat.
Ce este ceaiul?
Copyright @ 2021 Business Partners. All rights reserved.